EMCC Hrvatska

Europski savjet za mentorstvo i coaching – EMCC HRVATSKA je dio European Mentoring and Coaching Council – EMCC International www.emccouncil.org, krovnog europskog nezavisnog tijela koje razvija, promovira i postavlja standarde dobre prakse u coachingu i mentorstvu u Europi i šire. EMCC HRVATSKA je nevladina organizacija koja okuplja mentore, coacheve, te druge stručnjake iz srodnih zanimanja (razvoj ljudskih resursa, trening, organizacijska psihologija, razvoj i upravljanje) i otvorena je za sve posvećene profesionalnoj izvrsnosti i razvoju coachinga i mentorstva.

EMCC Hrvatska je organizacija koja okuplja mentore, coacheve, te pojedince iz srodnih zanimanja (ljudski resursi, trening, terapija, organizacijski razvoj i upravljanje), i kao takva otvorena je za sve posvećene profesionalnoj izvrsnosti i razvoju coachinga i mentoringa.

Izvrsnost – promocija i razvoj poslovne izvrsnosti u mentorstvu i coachingu, kroz usvajanje i promicanje najviših standarda profesije mentorstva i coachinga.

  • Suradnja – vrednujemo društvene veze i razvoj zajednice kroz suradnju, razmjenu i zajedničke uspjehe.
  • Uvažavanje – mi smo inkluzivna asocijacija koja vrednuje bogatstvo različitih iskustava i praksi naših članova, ne kompromitirajući pritom visoke standarde i kvalitetu.

Naša misija je:

  • Služiti coachevima i mentorima u profesionalnom i osobnom razvoju kroz učeću zajednicu, resurse, i mogućnosti za razvoj vještina koji će utjecati na povećanje uspješnosti naših članova
  • Promicati međunarodne i europske standarde, te dobru praksu profesije mentora i coacha
  • Kontinuirano se angažirati na prepoznavanju i razvoju coachinga i mentorstva kao profesije.

 

Obavijest:

Drage članice i članovi,

veselimo se  šestoj godišnjici djelovanja EMCC Hrvatska koja je službeno registrirana 20.2.2012.

Obavještavamo vas da je 25.1.2018. održana skupština naše udruge sukladno pravilima Statuta na kojoj su nakon tri godine izabrani novi članovi upravnog odbora udruge. Zahvaljujemo dosadašnjoj predsjednici Ireni Antolić, zamjenici predsjednice Martini Detelić i tajnici udruge Renati  Ćurković koje su svojim predanim radom učinile udrugu vidljivom, organizirale različite oblike aktivnosti i okupile značajan broj članova.

Zahvaljujemo i ostalim članovima udruge na uključivanju i doprinosu  radu udruge. Osobito Renati Takač Pejnović koja je svojim predanim angažmanom uvijek prisutna.

Skupština je donijela odluku da novu upravu čini pet članica: Irena Antolić (v.d. predsjednica), Danijela Sobočanec (tajnica udruge), Slađana Bojić Adrić (komunikacija), Ksenija Genc Novak (marketing), Carmen Pavić Majetić (razvoj).  Do odluke o proširenju broja članica predsjedništva došlo je iz želje i namjere da aktivnosti udruge intenziviramo i svojim volonterskim radom još više doprinesemo vidljivosti i promicanju uloge mentorstva i coachinga na našem prostoru. Htjeli bismo još intenzivnije raditi na povezivanju međunarodne i  domaće prakse mentorstva i coachinga i umrežavanju s Europskom udrugom za mentorstvo i coaching.

Pozivamo vas da se aktivno uključite u djelovanje udruge i da predložite teme koje su vam zanimljive i aktualne iz područja mentorstva i coachinga koje bismo mogli aktualizirati i obraditi tijekom godine.